a
Image Alt
 • Beauty  • Savjeti za njegu kože: dnevna + noćna rutina (anti age)

Savjeti za njegu kože: dnevna + noćna rutina (anti age)

Ovo su preporuke za njegu kože lica za sve vas, bez obzira da li imate suhu kožu, masnu, sklonu alergijama, crvenilu… i odnose se na DNEVNU i NOĆNU (anti age) rutinu.

DNEVNA RUTINA podrazumijeva pet osnovnih koraka:

  1. umivanje (ukoliko skidate makeup)
  2. čišćenje micelarnom vodom (ako nemate makeup, onda je ovo prvi korak)
  3. serum (termalna voda prije seruma)
  4. krema za lice
  5. krema za područje oko očiju

(+ SPF)

i na mom video snimku, možete da vidite kako izgleda ta “beauty procedura”.

Ja sam (kao i uvijek, unazad tri godine) koristila LA ROCHE POSAY preparate za suhu kožu, a u fotogaleriji možete pogledati preporučene grupe proizvoda sortirane po svim tipovima kože: suha koža, masna, koža sklona alergijama, koža sklona crvenilu i zrela koža sa borama.

Što se tiče NOĆNE RUTINE i ANTI AGE preporuka, ona se odnosi na, svima dobro poznat preparat – FILLERINA 12HA – kreme i intenzivni tretman.

Fillerina 12HA odgovara svim tipovima kože obzirom da je njen sastav baziran primarno na 12 hijaluronskih kiselina koje, naučno dokazano, prodiru ispod vanjskog sloja kože, tamo gdje inače može doprijeti samo igla.

Za redovnu, svakodnevnu njegu koristim Fillerina 12HA noćnu kremu, kao i kremice za područje oko očiju i usana, dok svakih pola godine koristim Fillerina 12HA intenzivni kućni hijaluron tretman.

Kako bi vas ponukali, u namjeri da slijedite ove savjete i učinite najbolje za svoju kožu, do kraja ovog mjeseca, u Apoteka “Anapharm”, Banja Luka i na web shop-u https://apotekaweb.com/online-shop/ možete iskoristiti sljedeće pogodnosti:

*Za analizu kože se potrebno naručiti, pa vas molim da na vrijeme kontaktirate 051 315 000. Analiza se obavlja u apoteci Anapharm u ulici Kralja Petra I Karađorđevića 98 (pored zgrade Vlade).

Ukoliko želite obaviti samo analizu stanja kože, usluga košta 10 KM.