a
Image Alt
 • moda-i-tako-to  • Moje Tekne ogrlice i prstenje, su među par posebnih komada koje volim najviše na svijetu

Moje Tekne ogrlice i prstenje, su među par posebnih komada koje volim najviše na svijetu

Imam vjerovatno preko hiljadu komada nakita (u to brojim i plastiku koju naručujem sa Ebay-a za dolar), ali su moje Tekne ogrlice i prstenje, među par posebnih komada koje volim najviše na svijetu i koje sam najčešće nosila (kao i prsten Sonje Bikić). Možda ćete se sjetiti da sam tu kolekciju tada nazvala Santorini, a sigurna sam da ćete taj “uzorak” prepoznati i na ovim narukvicama.

I one su handmade, od porcelana, ukrašene 24k zlatom, sa prepoznatljivim plavim motivom koji mene – iz očiglednih razloga – podsjeća na more, školjke, stijene, nebo…

Narukvice su prvi put predstavljene na New York fashion week-u, kao dio kolekcije Celestial/Nebesko, tada sam ih i spazila i ZATELEBALA se!

I one će u posebnu kutiju sa mojim omiljenim nakitom, jer ove narukvice kao i ostatak mojih omiljenih Tekne primjeraka jesu ono najvrijednije što imam, jer izgledaju onako kako sam nikada ne bi znao objasniti kako želiš da izgleda nešto savršeno, nego to sasvim slučajno stvori neko drugi, a ti ugledaš i budeš u čudu zauvijek, da neko napravi baš ono što želiš, tako savršeno jasno da ni to ne možeš sebi objasniti – kako neko bolje od tebe zna šta ti želiš i zamišljaš!

Tako nekako.

Svakako posjetite profil Tekne, tamo je mnoooogo krasnih stvari koje sam sigurna da će vas oduševiti.

P.S. Znam da ćete pitati, pa pišem da preveniram, iako… ko još čita dalje od prve rečenice teksta, a kamoli P.S.

Dakle, crop top – stari Zara, ali svake godine imaju slične. Hlače MONA. Sandale Bacio Multibrand Store. Torba Replay Fashion & Friends. Frizura Frizerski salon: Ogledalce, ogledalce.

Ima na čemu.