a
Image Alt
 • Beauty  • KOLLAGEN BEAUTY 11.000 – preparat s najviše kolagena na tržištu!

KOLLAGEN BEAUTY 11.000 – preparat s najviše kolagena na tržištu!

Nije nužno da budete u drugom stanju, da bi postigli tzv. “PREGNANCY GLOW”. “Ljepota koja dolazi iznutra” postoji i u bočicama novog Kollagen Beauty preparata, kojeg od milja zovu i dnevni gutljaj ljepote i eliksir mladosti. S razlogom, jer to je preparat s NAJVEĆOM KONCENTRACIJOM KOLAGENA na tržištu!

Ja sam, do trudnoće, na svakih par mjeseci koristila po jednu kutiju kolagena – o tome sam vam često pisala – i jedva čekam da sa svojom beauty rutinom nastavim i dalje. A do tada, uvijek ću svim damama preporučivati ovaj fantastičan dodatak zdravlju naše kože!

A znate li zašto je kolagen tako važan?!

Zato što je naša koža mlada i blistava samo dok sadrži dovoljno kolagena! Kako godine odmiču, rapidno se smanjuje proizvodnja kolagena u organizmu i pojavljuju se prvi znaci starenja – opuštena koža bez sjaja i zategnustosti, sa flekicama, porama i borama. To je priroda proces starenja, ali možemo ga prolongirati i našu kožu učiniti blistavom i zdravom, bez obzira na godine i bore. A to je moguće ako kožu”podmladimo iznutra”.

A Doppelherz Bosnia-Herzegovina KOLLAGEN BEAUTY 11.000, radi upravo to, nadoknađuje vašem organizmu kolagen koji mu nedostaje, uz sve dodatne hranjive sastojke, koji svojim zajedničkim djelovanjem radikalno utiču na poboljšanje stanja kože.

Zato ga zovu eliksirom mladosti i dnevnim gutljajem ljepote – pakovanje sadrži 30 bočica, za mjesec dana upotrebe, a u svakoj bočici se nalazi 25 ml dragocjene tekućine koja sadrži, (naučno dokazano*) sastojke koji doslovce podmlađuju kožu iznutra.

KADA I KO TREBA UZIMATI OVAJ PREPARAT?!

Može se početi uzimati već nakon 30. godine, jer se proizvodnja kolagena u toj životnoj dobi počinje smanjivati, a istraživanja su pokazala da egzogeni kolagen (onaj kolagen koji dodatno unesemo) može povećati proizvodnju kolagena u dermisu, i tako mogućiti odlaganje procesa nastanka promjena na koži. Naročito se preporučuje nakon 50. godine, jer se u toj dobi može smanjiti fragmentacija (propadanje) kolagena, povećati gustina kolagena u koži, kao i poboljšati hidratacija kože, te se mogu značajno ublažiti postojeći znakovi starenja.

KOLIKO DUGO?

Uzimanje Doppelherz kolagena, nakon 4 do 8 nedjelja daje pozitivne promjene na koži, poput bolje hidratacije, ujednačenijeg tena, zdravog sjaja i čvršće kože s manje bora te uopšteno mlađeg izgleda kože. Preporučuje se uzimanje u kurama od 1 do 2 mjeseca (najbolje 1 do 2 puta godišnje).

Dostupno u svim bolje snabdjevenim apotekama!

Za sve dodatne informacije, možete pisati u inbox Doppelherz Bosnia-Herzegovina.

* U više placebo kontrolisanih ispitavanja, naučno je dokazano da oralni unos specifičnih kolagenskih peptida povećava sintezu dermalnog matriksa, utiče na smanjenje dubine bora i povećanje elastičnosti kože, dovodeći do značajnih pozitivnih promjena u izgledu kože, efekta liftinga i podmlađivanja.
Edgar et al (2018) Sci Rep 8(1): 10474.
Zague et al (2018) Cell Biol Int 42(1):95-104.
Proksch et al (2014) Skin Pharmacol Physiol 27:47-55
Proksch et al (2014) Skin Pharmacol Physiol 27:113-119