a
Image Alt
 • Lifestyle  • Dizajn enterijera: soba za curicu

Dizajn enterijera: soba za curicu

U fazi sam biranja tapeta i boja za zidove u Micinoj sobi pa dijelim te slatke nemuke sa vama!
Jer vjerujem da i među vama ima onih kojima ove informacije mogu biti od koristi, a taman i da nisu, lijepo je dijeliti i gledati lijepe stvari.
Pa idemo redom…
Za rendere, kao i uvijek zadužen dizajnerski tim LOFT Design House (posebno hvala Daliboru). Kao i za najljepši i najudobniji krevet i madrac na svijetu – VISCO LUX ROSE! Oboje možete detaljnije pogledati na Loftovom sajtu: krevet i madrac. 
U nastavku fotogalerije sam „okačila“ i fotke realnih artikala jer nije uvijek moguće naći identične elemente za upotrebu na renderima.
Tapeta je takođe iz Lofta, s tim da još nisam donijela konačnu odluku, jer Loft ima na desetine hiljada tapeta, pa je i cvjetnih bezbroj moram sebi dati vremena da pregledam SVE jer se uvijek bojim da će ljepša ostati…  tamo negdje.
Dekori i zavjese, opet Loft, a ko drugi od čega posebno izdvajam predivne mekane plišane HELENA dekore Lion Fabrics u tirkizno plavoj boji, koji će dominirati na prozorima i od kojih će biti izrađeni jastučići.
Ali evo sve šifre dekora i zavjesa ovdje: tirkizni pliš/dekor helena 132; svijetlo roza saten Ridex SUNRISE col 18; nježna tanka prozirna jedva rozikasta zavjesa je Bayar ROSE 04.
Boju zida sam birala tako da bude što sličnija boji štofa kreveta, a to je (konkretno sa JUB ton karte): 100E FAMILY 145, dok su stropna lajsna i plafon u boji Helena dekora 600E, VITALITY 25.
Što se tiče namještaja, ormar će mi praviti moj stolar Bola iz Rosulja tako da se uklapa sa već postojećom komodom STOKKE kao i  Stokke Sleepi krevetićem oboje iz Bojproma.
Korpus ormara je iveral, kao i polica i sokl, u boji antique rose. Vrata su bijela, medijapan, a biće urezana tako da CNC horizontalne linije prate one sa komode. Ručkice će biti u boji zlata kao i ukrasne lajsne koje razdvajaju fronte. To je sve prekrasno skicirano, kao i uvijek, na mom crtežu iz excela. Luster i lampa su Globo Amy.
Eto, nadam se da sam vas zabavila, jer meni nije bilo baš prezabavno, smetnula sam se tražeći sve ove šifre i linkove.