a
Image Alt
 • Lifestyle  • Aktuelnosti  • Knjižara Kultura Banja Luka

Knjižara Kultura Banja Luka

Ne morate da imate brod ni avion da bi se izgubili u Bermudskom trouglu, dovoljno je samo da znate šta volite i da se zaputite na to mjesto na kojem ćete se dobrovoljno izgubiti i vi i vaš pojam o vremenu.

I pojam o trebanju. Jer u Knjižari Kultura Banja Luka meni SVE treba, iako mi možda i ne treba, ali sve želim da imam sve mi knjige trebaju (iako i kući imam desetak novih koje još nisam stigla pročitati) i sveske mi trebaju (iako za deset života ne mogu ispisati one koje sam već kupila) i bojice (iako odavno ništa ne bojim) i slovarica (iako slova znam). Mislim, slovarica mi zaista ne treba, ali je barem moram uzeti u ruku i pogledati. I igračke i šiljalo i tacnu i lampu i spajalice i fascikle, sve moram dotaći, malo provrtiti po rukama i od svega ponešto pomalo kupiti.

Propast!

Zamišljam ponekad – kao u onom filmu sa Ben Stilerom, Noć u muzeju – kako bih voljela da sam noćni čuvar i da mogu cijelu noć tu da budem sama, da pregledam svaku policu i njušnem svaku knjigu i šetam do mile volje, da nigdje ne žurim, da mi ne pišti telefon GDJE SAM!

Možda bi me bilo strah da budem sama, jer sam previše maštovita i prirodno preventivno isprepadana od svega, pa bi onda možda bilo bolje da to bude neki noćni party sa prijateljicama, da nam iznajmim cijelu knjižaru, kao kino što se iznajmi za rođendan. I da se onda zajedno i dobrovoljno gubimo među policama.

Svašta ja napisa’ osim ono što sam trebala. A to je da sam beskrajno srećna što je, evo, barem moje jedno GUBLJENJE podijeljeno sa svima vama ovdje, pa je ovo kao neki dnevni party sa mojih 176.524 prijateljica na Modi.

I beskrajno sam tužna jer ni stotinu fotografija ne može dočarati tu sreću, nego sam evo uslikala tek toliko da se zabilježi da sam bila. Te muke moje ŠČIM ću se uslikati a ŠČIM neću, gospodebožesačuvaj…

Ali nemam ja vama šta dočaravati, sve znate i same, ja sam tu samo da vas podsjetim na neke lijepe stvari. A ovoga puta (tako se “potrefilo”) i na jednu sjajnu koincidenciju – da baš sutra počinje NOĆ KNJIGE i trajaće tri dana, sa popustima do 40% na Lagunina izdanja.

I više nego dovoljno razloga da se gubimo u Knjizara Kultura Banja Luka ovih dana!

A ako ne uspijete doći, budite bez brige, jer sve što želite možete naručiti sa web shop-a  www.knjizarakultura.com/