a
Image Alt
 • Lifestyle  • Aktuelnosti  • Cvjećara Paloma Grand se obukla po posljednjoj modi!

Cvjećara Paloma Grand se obukla po posljednjoj modi!

Crno bijela kombinacija je uvijek elegantno rješenje, a kao scenografija za njihovo prekrasno cvijeće pun je pogodak!

 

Kad smo već kod mode, moram reći da je trenutno aktuelna kolekcija MINI RUŽICA, koje moram napisati velikim slovom, jer su tooooliko lijepe, dražesne i romantične, kao iz Versajskih vrtova, sa neke Rubensove slike!

Utoliko su više posebne, jer je posrijedi domaća proizvodnja cvjećare Paloma Grand, koja svake sezone ima najbolje i najpovoljnije cvijeće, božure i tulipane, koji su bili dostupni na proljeće, dok su sada aktuelne mini ružice, a radujemo se unaprijed dalijama, gladiolama i suncokretima!

Na mojim fotografijama ćete svakako vidjeti i pomenute ružice, ali i bukete i aranžmane koji su me oduševili, prije svega buket ljiljana koji je začudo – modnom tehnologijom rečeno – monohromatski, i za razliku od svih drugih šarenih buketa, tako jednostavan, a očaravajući da sam ga morala ponijeti sa sobom kući. Ne znam da li sam ikada vidjela ljepši buket sastavljen samo od jedne vrste cvijeća! Nisam.

Da ne bi ostalo sve na mom subjektivnom doživljaju, svakako pogledajte i sve ostale detalje iz cvjećare, a na video snimku i ono što nije moglo da se smjesti u fotografije.

Sada je i idealan trenutak da priznam da sam zaboravila nešto vrlo važno, a to je da se uslikam sa biljčicom koja me naprosto oduševila!  Zove se prekrasno – TILANSIA (ne garantujem da sam ispravno zapamtila ni napisala naziv). Ta biljčica izgleda presmiješno, kao neki mali čupavi čovječuljak jež, i zamislite, hrani se prašinom! Da, prašinom.  To je dakle biljka mog života i očigledno jedina koja bi bila u stanju preživjeti u mom stanu (i udebljati se pride), a ja je luda žena zaboravih i uslikati i sa sobom kući ponijeti, jer su me ljiljani i vrućina toliko ošamutili da sam se jedva sjetila i gdje mi je kuća.

Kad sam našla kuću, jedva nađoh vazu dovoljno veliku da u nju smjestim ovaj prelijepi buket ljiljana, koji sam naposlijetku dobila na poklon od cvjećare, jer sam toliko pištala i smarala, da su ljudi morali nekako da me ućutkaju.I samo još malo patetike i neću više – ako i vi provodite ljeto zatvoreni u kući onda sebi barem napravite neke kućne Maldive sa ovim prekrasnim palmicama!

A sad uživajte u fotkama…