50 shades of GREY + OMBRE = GROMBRE!


ombre balayage grey hair hairstyle grombre

Koliko god komično zvučalo, hair stilisti su ovaj trend u bojenju kose zaista prozvali GROMBRE, spajajući u tom nazivu dva pojma: tehniku nanošenja boje “ombre” i sivu boju, odnosno “grey”. Tehnike bojenja su se – popularizacijom ovog trenda koji je apsolutni hit posljednje dvije godine – mijenjale, pa se farba nanosi kombinacijom ombre, balayage i običnog posvjetljivanja ili potamnjivanja pramenova, tzv highlight i lowlight, ovisno o tome kakav se efekat želi postići, ali ono mnogo bitnije od tehnike u ovom slučaju je definitivno hrabar izbor boje!

Od potpuno crnog izrasta koji se u tamno sivim tonovima prelijeva do snježno bijelih vrhova, preko blistavih srebrnih nijansi, i onih koje imaju lila i plavi odsjaj, zaista se mora priznati da ova boja izgleda božanstveno, pogotovo na frizurama čija tekstura i forma dodatno naglašavaju prelaze boje i dubinu.

Nekoliko mojih omiljenih izvedbi ovog hit trenda, pogledajte u galeriji, možda se i vi odlučite da zablistate u 50 nijansi sive, srebrne ili plave 🙂

Moj favorit su ove lilkaste, plave i srebrne, baš poput morskih sirena.


AUTOR: Bojana Mutić

Ostavite komentar. Hvala ♥

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s