40 fantastičnih ODJEVNIH I MAKE UP kombinacija


40-modnih-kmbinacija-za-jesen-naslovna

U susret mojoj disertaciji IT boje za 2017. godinu (Greenery)- koju je, tradicionalno, u decembru proglasio jedini svjetski autoritet na tom polju, njujorški Institut za boje PANTONE – želim  da se podsjetimo i ovih savršenih nijansi! Kolaži modnih kombinacija i make up-a su takođe moja interpretacija prošlogodišnjeg svjetskog modnog diktata koji je zadao PANTONE, o čemu možete pročitati više u mom prethodnom ČLANKU – top 10 nijansi…!

Naime, svaki od kolaža prati jednu od hit nijansi, dok su palete boja, kreirane ispod svakepojedine fotografije, vodič koji treba da vam posluži kao inspiracija i “color formula” za osmišljavanje Vaših vlastitih stilskih ideja.

pantone-swacthesJer, moja namjera nije da ove prijedloge doslovce imitirate i kopirate, nego da prije svega uvidite na koji način ispravno kombinovanje boja doprinosi atraktivnosti konačnog outfita. Paletama je upravo to zadatak – da naučite slagati boje, tako da najbolje dođu do izražaja u kombinaciji sa svojim prijateljskim nijansama.

O “profesionalnom” slaganju boja, moći ćete čitati u nekom od mojih narednih članaka 🙂

Još jednom napominjem – obratite pažnju na palete (kvadratiće sa bojama, da, na to mislim). Tu su sadržane sve nijanse sa outfita i kao što ćete primjetiti, birala sam kombinacije koje nisu pretjerano “šarene”, jer je to jedan jedini provjereni i potpuno siguran način da ćete, bez mnogo truda i kolorističkih zavrzlama, izgledati CHIQUE!

I naposlijetku, prelazi godišnjih doba – kao sada, kad se opraštamo od zime i dočekujemo proljeće – moja su omiljena modna godišnja poludoba, i najinspirativnija, za sve one koji vole modne izazove.

Proljetna uvertira je najbolja moguća platforma za pretjerivanje, jer Vam omogućava da se oblačite slojevito, kompleksno, i što je najvažnije, dopušta da svoje kombinacije obogatite mnoštvom dodataka poput kapa, šešira, marama, pa i kišobrana 🙂

Nadam se da ćete uživati o ovim kreacijama onoliko koliko sam ja uživala stvarajući ih. Zadovoljstvo mi je bilo utoliko veće što sam ovaj put u svoje kolaže uvrstila i make up prijedloge, jer smatram da su nezaobilazni dio svake savršene modne priče.

riverside-outfit

airy-blue-outfit

sharkskin-outfit

aurora-red-outfit

warm-taupe-outfit

dusty-cedar-outfit

lush-meadow-outfit

spicy-mustard-outfit

potters-clay-outfit

bodacious-outfit


Autor naslovne fotografije, paleta boja i kolaža: Bojana Mutić.

Članak objavljen na portalu Mamaklik. Nije dozvoljeno prenošenje članka bez navođenja izvora.


Autor : Bojana Mutić

Ostavite komentar. Hvala ♥

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s