Savršeni trikovi za jednostavno nanošenje EYELINER-a! (foto+video tutorial)


Makeup. Perfect Make-up Applying closeup. Eyeliner

Da li postoji savršen make up?!

Nešto što pristaje baš svima?

Bez obzira na oblik očiju, lica, godine, priliku za koju se šminkate…?

Nešto dovoljno jednostavno i dovoljno efektno?

Make up za koji vam treba samo par minuta?

Ja mislim da je CAT EYE odgovor na sva ova pitanja. Uz vrlo malo izuzetaka, savršena crna linija iznad oka je najljepši mogući ukras na svakom licu. Čak i ako izuzmemo krajnji efekat kao razlog ovom mom stavu, u prilog eyeliner-u ide i jedna vrlo bitna stavka: vrijeme!

Za razliku od svih drugih “šminkerskih” poduhvata, prvenstveno sjenčenja oka, koje zaista uspijeva samo izuzetno vještima, i samo uz kvalitetna sjenila i pribor, nanošenje eyeliner-a (jednom kada savladate tu tehniku) zaista je NAJBRŽI mogući način da izgledate dotjerano i glamurozno za par minuta.

modern-sixties-updo-and-makeup1To čak ne mora biti ni eyeliner, ni savršeno ravna linija, nego obična crna olovka ili kreon, “zabrljana” smokey eyes varijanta, koju je (za razliku od savršene linije) u stanju izvesti apsolutno svako!

U pravilu, najbolje izgleda u pin up verziji, sa crvenim karminom, ali ukoliko imate tanke usne ili ne volite nositi crveni karmin, mat ruževi u pastelnim roskastim nijansama savršen su izbor, i takođe odlika mog omiljenog stylish razdoblja 60ih godina.

Dovoljno je da nanesete puder, malo rumenila, eyeliner, maskaru i karmin po izboru. Za sve to, nije potrebno više od nekoliko minuta!

Sjajne ideje i prijedloge za savršen cat eye možete pogledati u mom prethodnom članku “Oh my! Cat eye!”.

U slučaju da vam ne nedostaje ideja nego načina, ako ste nakon bezbroj bezuspješnih pokušaja odustali, sada je prava prilika da savladate iscrtavanje savršene mačkaste linije iznad oka!
Pokušajte još jednom uz ove jednostavne tutoriale, koji vam korak po korak doslovce “crtaju” kako da nacrtate tu vražiju liniju.

Za početak pogledajte fotografije.

Odaberite oblik linije liner-a koji smatrate da bi najbolje pristajao vama, odnosno odredite koji oblik očiju od prikazanih na slici najviše liči na vaš, pa u skladu s tim i vježbajte 🙂

e2215df8874d8d153aaeae01d94534e0


Od vjerovatno milion tutoriala na youtube-u, meni se učinilo da su ovi najkorisniji, a evo i zašto.

  • Ovdje možete pogledati nekoliko različitih uputa kako da koristite eyeliner, ovisno o tome da li je posrijedi kist, onaj u obliku markera, zašiljeni ili sa debljim vrhom, kao i različite tehnike nanošenja, vrlo precizno, korak po korak sa unaprijed iscrtanim linijicama koje doslovce označavaju dijelove puta koje olovka mora preći 🙂


2. Pogledajte 12 različitih tehnika nanošenja za 12 različitih oblika oka!


  • Kako da “izvučete” saaaaaaavršen winged eyeliner!


  • I ŠLAG NA KRAJU! Smokey eye, kao najbolji mogući izbor za one koji ne mogu napraviti čistu ravnu liniju bez prekida, packica i brljanja, ili jednostavno ne možete postići da oba oka izgledaju jednako – ovo je apsolutno najbolje rješenje, ne samo jer se eventualne greške ne vide – u slučaju smokey eyes-a čak izgleda kao da tako i treba 🙂 – već  i zato što izgleda WOOOOOOOW!!!


P.S. Danas je dan zaljubljenih, a olovka piše srcem, potrudite se 🙂


Članak objavljen na portalu Mamaklik. Nije dozvoljeno prenošenje članka bez navođenja izvora!


AUTOR: Bojana Mutić

Ostavite komentar. Hvala ♥

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s