Kad ti se frizura popne na vr’ glave!


jlo messy bun

Poduhvat je imati čistu, lijepu, isfeniranu i sređenu frizuru baš uvijek.

Pogotovo ako ste od onih koji sedmično, po radnom zadatku, idu po frizuru ponedjeljcima, pa nekako razvlačite do petka, onda vam se “popravljanje” već od srijede popne na vr’ glave.

Meni je frizura tu gore, manje-više stalno. Za rijetku kosu, koja se brzo prlja, a ni u svježe isfeniranom stanju baš ne izgleda zanosno, boljeg rješenja od punđe, nema. A kako ni u kući ne podnosim puštenu kosu – uvijek je krvnički utegnuta – nakon takvog tretmana, svakako je neupotrebljiva za bilo šta drugo.

Ali čak i da posrijedi nisu ovi “tehnički” razlozi, punđica, i ona uredna, i ona raštrkana, i visoka, i niska, svakako bi bila moj prvi odabir, jer malo šta laska ženskom licu kao lijepo našušurena romantična frizurica na vrh glave.

 

Messy bun & messy updo jesu nazivi pod kojima najlakše možete naći fantastične ideje za ono što zovemo neuredna, ležerna, “brzinska” punđica. Brzinska pod navodnike, jer ne postoji ništa teže (bar meni) nego napraviti frizuru koja izgleda super opušteno, kao da sam je zafrljacila samo eto da se istuširam ili operem prozore.

Tada, doduše, jedino i uspijeva iz prve, ali kada treba naaaamjerno postići taj izgled, jednostavno nema šanse.

Mogu napraviti tortu na pet spratova na glavi ali ležernu punđu – nikako!

Zažmirim ja kao pa se pretvaram da mi frizura ne treba i da se samo idem istuširati, pa pokušavam rekonstruisati taj kratki jednopotezni pokret rukom koji u trenu napravi sjajnu frizuru, ali nema šanse.

Tako da, ne gine mi tapiranje, poprašivanje i lakiranje. taft powder

Kad smo kod poprašivanja, Taft volumen powder  je najbolji mogući proizvod za postizanje volumena i uštirkavanje tri dlake (ako ih imate toliko, ja imam dvije) tako da dobijete savršenu kosu za oblikovanje.

Čak i ako imate gustu, bujnu i svilenu kosu, ovaj prah će vam pomoći da je ukrotite i lakše s njom baratate. Nakon što zavežet rep na mjestu gdje želite napraviti punđu, dovoljno je da malkice “posolite” vrhove koje želite oblikovati, i dobićete kosu savršenu za saradnju, svaki pramen poslušno stoji tamo gdje ga smjestite. Kosa se ne izvlači, ne kliže, vrlo ju je lako uhvatiti šnalicama.

E sad, to što bude malo žvakasta i neupotrebljiva nakon tog zahvata, cijena je koju povremeno rado platim  da bih postigla taj Brigitte Bardot look.

Ili da budem preciznija – Jennifer Lopez look, obzirom da je ona, nakon prve pomenute dame, definitivno neprevaziđena inspiracija kada su posrijedi upravo ovakve frizure. a zašto,… evo, uvjerite se sami.

A kako vrlo brzo i lako da napravite neku od ovih frizurica, možete pogledati u ovom zgodnom clip-iću…


AUTOR: Bojana Mutić

Ostavite komentar. Hvala ♥

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s